درمان سریع سرماخوردگی
درمان سریع سرماخوردگی
همه ما در فصول مختلف سال و اکثرا در فصل های پاییز و زمستان سرما خوردگی را تجربه میکنیم ، به همین منظور در این مقاله راه های درمان سریع سرماخوردگی را به وسیله طب سنتی و داروها و دمنوش های گیاهی به شما عزیزان معرفی میکنیم .

علائم و نشانه های سرماخوردگی
شایع ترین علائم سرماخوردگی : سرفه ، گرفتگی بینی ، آبریزش بینی و چشم ، گلودرد
علائم دیگر سرماخوردگی : کوفتگی بدن ، درد عضله ها ، تب ، گرفتگی صدا ، سرفه های خشک و بدون خلط ، سردرد و گرفتگی گوش

نکاتی که در هنگام سرماخوردگی باید رعایت کنیم
اولین نکته برای درمان سرماخوردگی گرفتن یک رژیم غذایی مناسب جهت تنظیم سوخت و ساز مناسب بدن میباشد ، به صورت خلاصه مصرف گوشت ، فراورده های شیر و غذاهای چربی دار را به حداقل برسانید و مصرف میوه و سبزیجات را بیشتر کنید . خوردن سوپ مرغ داغ نیز برای باز کردن مسیر هوا در بینی بسیار عالی است .
خوردن روزانه ۸ لیوان آب یا آب میوه یا چای برای جبران مایعات از دست رفته بدن و تسریع در خروج میکروب ها و آلودگی از بدن مناسب است .
نکته بعدی استراحت در طول بیماری است . با استراحت طول دوره بیماری کمتر میشود و بدن تمام انرژی خود را جهت رفع بیماری صرف میکند و از بروز عوارض ثانویه نظیر برونشیت جلوگیری میکند .
خوردن ویتامین c به حد کافی نیز توصیه میشود . البته برای مصرف دوزبالای این ویتامین در کوتاه مدت باید با پزشک مشورت کنید اما خوردن آن در حد معمولی برای درمان سرماخوردگی بسیار خوب است ، چرا که ویتامین سی باعث پاکسازی بدن از هر نوع ویروسی میشود و همچنین طول دوره بیماری را کوتاه و علائمی نظیر سرفه و عطسه را می کاهد .
خوردن این ویتامین به صورت مایع تاثیر سریعترو بالاتری خواهد داشت به عنوان مثلا خوردن آب پرتغال منبع سرشار از ویتامین سی است . از دیگر مواد حاوی ویتامین سی میتوان گریپ فروت و قره قات را نام برد .
نکته دیگری که در هنگام بیماری باید انجام دهید این است که بدن خود را گرم نگه دارید . در این صورت بدن شما انرژی خود را برای حفظ بدن شما از سرما هدر نمیدهد و همه قدرت سیستم ایمنی برای رفع بیماری صرف میشود .
پیاده روی برای درمان سریع سرماخوردگی مفید است چرا که پیاده روی باعث بهبود گردش خون در بدن و در نتیجه بهبود حرکت پادتن ها و سلول های دفاعی بدن میشود .به طور معمول روزانه بیست الی سی دقیقه پیاه روی یا ۱۵ دقیقه ورزش طناب یا پرش توصیه میشود .
غرغره با آب نمک یکی دیگر از نکاتی است که برای بهبود سرفه و گلودرد مفید است . یک قاشق چایخوری را در یک لیوان آب حل کرده و روزانه سه بار با غرغره کردن گلو را شستشو و ضدعفونی میکنید .
عاملی که باعث افزایش طول مدت بیماری میشود کشیدن سیگار است . سیگار مانع عملکرد مژک های ریه و حلق میشود و عمل دفع خلط به خوبی انجام نمیشود پس بهتر است در طول دوره بیماری سیگار را ترک کنید .
خوردن سیر نیز باعث درمان سرماخوردگی میشود . خاصیت آنتی باکتری و آنتی ویروسی سیر برای هیچ کس پوشیده نیست . سیر بدن را به صورت عالی ضدعفونی میکند و همچنین قدرت دفاعی سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد .
در هنگام سرماخوردگی از زنجبیل استفاده کنید ، یا به صورت چای زنجبیل که به آن شربت سرماخوردگی سنتی هم گفته میشود یا به صورت خام .
برای تهیه چای زنجبیل ابتدا زنجبیل خام را خرد کرده و یک قاشق غذاخوری از زنجبیل خرد شده را در دو فنجان آب جوش بریزید و مخلوط کنید و بعد از گذشت ۵ دقیقه آن را از صافی بگذرانید که زنجبیل ها جداشوند بعد به آن کمی آب لیمو و عسل اضافه کنید . از این ترکیب نیز به عنوان شربت سنتی درمان سرماخوردگی یاد میشود .

بهترین دمنوش ها برای درمان سرماخوردگی
دم کرده پونه کوهی و آویشن به علت داشتن خاصیت ضدعفونی کنندگی در فصول سرد برای درمان سرماخوردگی بسیار مناسب است . میتوانید این دم نوش را با عسل نیز مخلوط کرده و میل کنید .

دمنوش دیگر دمنوش گل گاو زبان میباشد که برای تهیه این دمنوش گل گاو زبان را دم کرده و به آن کمی لیمو عمانی و کمی عسل اضافه و مخلوط کرده و میل نمایید .
در صورتی که ترشحات بینی زیاد و رقیق باشند میتوانید روغن های طبع سرد نظیر روغن بنفشه و روغن کدو در بینی بریزید .
در صورتی که ترشحات بینی بیشتری به حلق بریزد از آب انار استفاده کنید یا میتوانید عدس را در آب بپزید و آب آن را جدا کرده و آب آن را میل نمایید .
دمنوش شیرین بیان داروی بسیار مناسب جهت درمان سرفه های شدید ناشی از سرماخوردگی است . برای تهیه آن ریشه شیرین بیان را در آب جوشانده و به آن مقداری عسل اضافه کرده و بنوشید .
خوردن جوشانده گیاهانی نظیر نعناع ، پونه ، آویشن و اسطوخودوس نیز برای درمان سرماخوردگی مفید است .
در صورتی که سرفه های شدید دارید میتوانید به دانه را در یک لیوان خیسانده و زمانی که حالت ژله ای پیدا کرد هر چند ساعت یک بار یک قاشق غذاخوری از ان را میل نمایید .
بسیاری از افراد در هنگام سرماخوردگی بیشتر به خوددرمانی روی می آورند و از مراجعه به پزشک خودداری میکنند ولی توصیه میشود در صورت بروز علائم زیر به پزشک مراجعه کنید :
- تب بالای ۳۸ یا ۴۰ درجه سانتیگراد در مدت ۳ روز به صورت مداوم
- درد در نواحی سینوس ، قفسه سینه و ریه ها
- در صورتی که لوزه ها ورم کرده باشند
- درد در نواحی گوش
- خلط بیشتر در سینه ، به خصوص اگر آغشته به خون باشد
- تنگی نفس
- در صورت بی اشتهایی شدید و مداوم در طول روز
برای پیشگیری از سرماخوردگی هم رعایت موارد بهداشتی و جلوگیری از پخش ویروس مناسب ترین راه است .
نکاتی مانند شست شوی منظم دست ها ، استفاده از ماسک صورت بیشتر توصیه میشود ، در صورت امکان نیز از دستکش های یک بار مصرف نیز استفاده نمایید .
در هنگام عطسه و سرفه حتما با دستمال جلوی آن را بگیرید و همچنین دستمال هایی که آغشته به آب سرفه یا عطسه یا ترشحات بینی میباشند را در ظروف در بسته بیندازید و هرگز در محیط باز نگذارید .
افراد مبتلا باید از روبوسی و حتی دست دادن با افراد سالم بپرهیزند .
شخصی کردن لیوان ، قاشق ، بشقاب و حوله و سایر لوازم شخصی افراد مبتلا در طول دوره بیماری که ویروس فرد مبتلا به سایر افراد سالم منتقل نشود و سلامتی بقیه افراد در نظر گرفته شود